ΕΡΓΑ - ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΥΡΓΙΑ

ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΥΡΓΙΑ


Εργα Description

Το καταφύγιο αδέσποτων ζώων κατασκευάστηκε σε αγροτεμάχιο επιφάνειας 4.000,00 μ2 στο αγρόκτημα Κυργίων του Ν. Δράμας. Η έκταση αυτή είναι κοινόχρηστη και παραχωρήθηκε δωρεάν για 25 χρόνια στο σωματείο «Φιλοζωικός Σύλλογος Δοξάτου – Προστατεύω» για κοινωφελή σκοπό με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Κατάσταση

Σε εξέλιξη

ΠΟΣΟΣΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ
62%

Είδος έργου

Ιδιωτικό / Ανέγερση / Μελέτη & επίβλεψη

Έτος έκδοσης άδειας δόμησης

2015


Εμβαδόν οικοπέδου

4.000,00 μ2

Δομημένη επιφάνεια

263,06 μ2 (85,41 μ2 κτίριο διοίκησης - ανακαίνιση, 24,53 μ2 κτηνιατρείο – ανακαίνιση & 153,12 μ2 κτίριο διαμονής ζώων - ανέγερση)


Στο εν λόγω αγροτεμάχιο υπήρχαν δύο υφιστάμενα κτίρια, ενωμένα, με εμβαδόν 85,41 μ2 και 24,53 μ2, τα οποία ανακαινίστηκαν και μετατράπηκαν σε χώρους διοίκησης και κτηνιατρείο αντίστοιχα. Το κτίριο διοίκησης περιλαμβάνει ένα χώρο γραφείου, χώρο απομονώσεως ασθενών ζώων, αίθουσα προσωπικού, αποθήκη τροφών και υλικού, αίθουσα παρασκευής και προετοιμασίας της τροφής των ζώων και χώρους υγιεινής.
Το επόμενο διάστημα προβλέπεται να ολοκληρωθεί και το νέο κτίριο για τη διαμονή των ζώων που θα έχει συνολική επιφάνεια 153,12 μ2. Θα μπορούν να φιλοξενηθούν συνολικά 26 ζώα. Το κάθε ζώο θα έχει έναν ατομικό εσωτερικό χώρο ανάπαυσης με εμβαδόν 4,00 μ2 (διαστάσεων 2,00x2,00x2,00 μ.) και έναν ατομικό εξωτερικό χώρο άσκησης με εμβαδόν 8,00 μ2 (διαστάσεων 2,00x4,00x2,00 μ.), όπως προβλέπεται από την νομοθεσία. Οι χώροι αυτοί θα διαχωρίζονται με μεταλλικά κιγκλιδώματα, ώστε να υπάρχει οπτική επαφή μεταξύ των ζώων.
Θερμοπρόσοψη εφαρμόστηκε στα υφιστάμενα κτίρια και τα υφιστάμενα κουφώματα αντικαταστήθηκαν με κουφώματα αλουμινίου με διπλούς ενεργειακούς υαλοπίνακες. Οι εσωτερικοί διαχωριστικοί τοίχοι κατασκευάστηκαν από γυψοσανίδα. Η θεμελίωση του νέου κτιρίου θα κατασκευαστεί από οπλισμένο σκυρόδεμα και ο φέρων οργανισμός του θα είναι μεταλλικός. Οι πλαγιοκαλύψεις του κτιρίου θα γίνουν από πάνελ με μόνωση 5 εκ., ενώ η επιστέγαση με πέτασμα τύπου sandwich από γαλβανισμένη λαμαρίνα με πλήρωση πολυουρεθάνης. Τα κουφώματα που θα τοποθετηθούν θα είναι αλουμινίου με διπλούς ενεργειακούς υαλοπίνακες.