ΕΡΓΑ - ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ

ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ


Εργα Description

Το κέντρο ανοιχτής αποκατάστασης και φυσικοθεραπείας κατασκευάστηκε σε οικόπεδο επιφάνειας 804,00 μ2 στο Καλαμπάκι Δράμας. Η τοποθέτηση του μέσα στο οικόπεδο βασίζεται σε μία από τις σημαντικότερες αρχές βιοκλιματικού σχεδιασμού, το σωστό προσανατολισμό, επιδιώκοντας έτσι την κατασκευή ενός ενεργειακά αποδοτικού κτιρίου.

Κατάσταση

Ολοκληρωμένο

ΠΟΣΟΣΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ
100%

Είδος έργου

Ιδιωτικό / Ανέγερση / Μελέτη & επίβλεψη

Έτος ολοκλήρωσης

2014 (ισόγειο) & 2016 (όροφος)


Εμβαδόν οικοπέδου

804,00 μ2

Δομημένη επιφάνεια

404,26 μ2 με 70,51 μ2 Η/Χ


Η οικοδομή εφάπτεται στην βόρια πλευρά του οικοπέδου αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο την δημιουργία ανοιγμάτων στον βορρά και επιδιώκοντας τον προσανατολισμό ανατολής - δύσης. Επίσης ο σχεδιασμός του κτιρίου βασίζεται στην ύπαρξη ημιυπαίθριων χώρων βοηθώντας στη σύνδεση εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.
Η κατασκευή του πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις. Αρχικά κατασκευάστηκε το ισόγειο 309,07 μ2, το οποίο ολοκληρώθηκε το 2014 και στη συνέχεια ο όροφος 95,19 μ2 με έτος ολοκλήρωσης το 2016. Σήμερα, η συνολική δομημένη επιφάνεια είναι 404,26 μ2 με 70,51 μ2 ημιυπαίθριους χώρους. Η κατασκευή εξωτερικής θερμοπρόσοψης και εγκιβωτισμένης στέγης και η χρήση διπλών θερμομονωτικών υαλοπινάκων συμβάλλουν στην ελαχιστοποίηση των θερμικών απωλειών κατά τη διάρκεια του χειμώνα και των ηλιακών κερδών το καλοκαίρι.
Η θεμελίωση και ο φέρον οργανισμός του ισογείου κατασκευάστηκαν από οπλισμένο σκυρόδεμα και η εξωτερική τοιχοποιία είναι μπατική πλινθοδομή, ενώ ο φέρον οργανισμός του ορόφου είναι μεταλλικός και οι εξωτερικοί τοίχοι από τούβλα YTONG.