ΕΡΓΑ - ΚΔΑΠ ΜΕΑ

ΚΔΑΠ ΜΕΑ


Εργα Description

Το κτίριο επιφάνειας 709,48 μ2 κατασκευάστηκε σε αγροτεμάχιο επιφάνειας 7.097 μ2 στη Χωριστή Δράμας.

Κατάσταση

Ολοκληρωμένο

ΠΟΣΟΣΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ
100%

Είδος έργου

Ιδιωτικό / Ανέγερση / Μελέτη & επίβλεψη

Έτος έκδοσης άδειας δόμησης

2021


Εμβαδόν οικοπέδου

7.097,00 μ2

Δομημένη επιφάνεια

709,48 μ2


Το κτιρίο θα φιλοξενήσει Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες. Το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ θα λειτουργεί με 2 δομές κάθε δομή θα μπορεί να φιλοξενήσει έως 60 άτομα.

Η θεμελίωση του κτιρίου είναι κατασκευασμένη από οπλισμένο σκυρόδεμα ενώ η ανωδομή του ειναι μεταλλική κατασκευή. Η επικάλυψη της στέγης και των εξωτερικών τοίχων αποτελείται από πάνελ με μόνωση πολυουρεθάνης. Οι διαχωριστικοί – εσωτερικοί τοίχοι είναι από γυψοσανίδα και από πάνελ πολυουρεθάνης. Η επικάλυψη των βιομηχανικών δαπέδων ειναι απο πλαστικό τάπητα. Τα κουφώματα είναι διπλοί, ενεργειακοί υαλοπίνακες από PVC.

Η προσπέλαση προς το Κτίριο είναι τελείως ανεμπόδιστη από το επίπεδο του εξωτερικού αύλειου χώρου και στο εσωτερικό υπάρχει μόνο ένα επίπεδο ώστε όλοι οι χώροι του κτιρίου να ανταποκρίνονται στις εργονομικές απαιτήσεις ατόμων με αναπηρία και εμποδιζόμενα άτομα και θα επιτρέπουν την άνετη κυκλοφορία

Οι αίθουσες που θα διαθέτει το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ είναι οι εξής:

1. Τέσσερις Αίθουσες Πολλαπλών Χρήσεων (2 ανά δομή) συνολικού εμβαδού 160,19 τ.μ. αντίστοιχα με φωτισμό 300 LUX στις οποίες περιλαμβάνονται
α. Τάπητες γυμναστηρίου
β. Δίζυγο βάδισης
γ. Πολύζυγο τοίχου ξύλινο
δ. Στατικό ποδήλατο
ε. Πολυόργανο γυμναστικής
2. Τέσσερις Αίθουσες Εργοθεραπείας-Φυσιοθεραπείας (2 ανά δομή) συνολικού εμβαδού 40,15 τ.μ. και 44,15 τ.μ. αντίστοιχα, οι οποίες θα περιλαμβάνουν η κάθε μία, δύο τραπέζια θεραπειών ανάπτυξης δραστηριοτήτων με καθίσματα για τους χρήστες και τον θεραπευτή, βιβλιοθήκη και ερμάρια για το εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό υλικό.
3. Δύο Γραφεία Κοινωνικού Λειτουργού-Εργοθεραπευτών (1 ανά δομή) εμβαδού 11,01 τ.μ. έκαστο, στα οποία θα υπάρχουν έπιπλα γραφείου, ερμάρια, επιπλοβιβλιοθήκες καθώς και καρέκλα συνέντευξης.
4. Δύο Χώρους Ανάπαυσης (1 ανά δομή) εμβαδού 27,45 τ.μ έκαστος, στους οποίους θα υπάρχουν 12 κλίνες και ντουλάπα φύλαξης των προσωπικών αντικειμένων των χρηστών ανά χώρο.
5. Δύο Χώρους Παρασκευής Γεύματος - Τραπεζαρίες εμβαδού 32,77 τ.μ. έκαστος, οι οποίοι θα μπορούν να συνενωθούν και να αποτελέσουν μια μεγάλη τραπεζαρία επιφάνειας 65,54 τ.μ. Στους χώρους αυτούς θα παρασκευάζεται πρόχειρο γεύμα και θα φυλάσσονται μερίδες φαγητού από τροφοδοτική αλυσίδα (catering). Θα υπάρχει ψυγείο άνω των 14 ποδών , πάγκος παρασκευής τουλάχιστον 1,30*0,60 μ., νεροχύτης, ερμάρια φύλαξης κουζινικών σκευών και συσκευή μαγειρείου τουλάχιστον δύο εστιών και φούρνου με ανάλογη παροχή ρεύματος.
6. Δύο Ειδικούς Χώρους Εξυπηρέτησης και Αποθήκευσης εμβαδού 4,27 τ.μ. και 3,46 τ.μ. αντίστοιχα στους οποίους θα μπορούν να αποθηκεύονται αναπηρικά αμαξίδια και να γίνεται η φόρτιση των συσσωρευτών των ηλεκτρικών αμαξιδίων.
7. Τέσσερα WC AMEA 4,60 τ.μ έκαστο (δύο ανά δομή) με τον απαραίτητο εξοπλισμό σύμφωνα με το σχεδιάζοντας για όλους ώστε να εξυπηρετούνται τα άτομα με ειδικές ανάγκες
8. Δώδεκα WC (τρία Ανδρών – τρία Γυναικών ανά δομή) εμβαδού από 2,04 έως 2,60 τ.μ. έκαστο για να εξυπηρετούνται οι εκπαιδευτές του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.
9. Ένας ανεξάρτητος χώρος λεβητοστασίου συνολικού εμβαδού 5,36 τ.μ.

Στον εξωτερικό αύλειο χώρο θα υπάρχουν τουλάχιστον δύο θέσεις αποκλειστικής στάθμευσης για τα οχήματα μεταφοράς χρηστών με οριζόντια και κάθετη σήμανση και 18 θέσεις στάθμευσης Ι.Χ. αυτοκινήτων. Η υπόλοιπη επιφάνεια του εξωτερικού αύλειου χώρου θα καλύπτεται από χώρους αθλοπαιδείας.

Το κτίριο κατασκευάστηκε υπό την επίβλεψη της εταιρίας ΠΑΡ.ΠΕ.Τ. Α.Ε